maandag 21 juni 2010

Leuke stedentrips: weekendje weg op hotel in DeventerZin in een goedkoop weekendje weg?

Deventer bezoeken

Een weekendje of meer in een van de hotels in Deventer, ik zou het zeker iedereen aanbevelen, zeker als je houdt van stedentrips boordevol geschiedenis en cultuur. Deventer is een eerder kleine stad maar ze kan bogen op een rijk en eeuwenoud verleden, een verleden dat vele hoogtepunten kende op het gebied van oorlog en vrede, handel en nijverheid, kunst en cultuur. Al in de achtste eeuw bleken er al mensen te wonen op de plaats waar nu Deventer ligt. Ik ben echt verknocht aan historische steden. Bijna ieder verlengd weekend, korte of lange vakantie kun je mij in één van de vele prachtige oude steden die de Lage Landen rijk is aantreffen. Van Brugge, over Gent, Antwerpen en Brussel tot en met Maastricht, ik ken ze ondertussen bijna allemaal op m'n duimpje. Wie zou er niet graag logeren in een stad met een divers en oeroud verleden, een verleden van fascinerende verhalen, van bloeiende handel en nijverheid, kunst en cultuur? Wel, Deventer, één van de oudste steden van Nederland, is zo'n stad. Vandaag wil ik het dan ook hebben over deze ontzettend bijzondere stad. Binnenkort vertrek ik zeer gaarne voor een kleine week in een hotel in Deventer zal verblijven! Een verblijf in een stad aan een rivier heeft dan ook iets bruisends, iets dartels, kortom, het is er goed leven.

Dit is wellicht een goede verklaring waarom het zo aangenaam is om in een goedkoop hotel Deventer centrum te verblijven: een pittige stad met een monumentale sfeer, in een wondermooie natuurlijke omgeving! Op de rivierduinen langs de IJssel vestigden zich jagers, vissers, boeren en veehouders. Later verrezen daar het Bergkwartier en het Noordenbergkwartier, wijken die tot de oudste van de stad horen. Logeren in een hotels in Deventer is dan ook werkelijk een unieke en fascinerende ervaring. Alleen al het stratenpatroon ademt ontzettend veel geschiedenis en charme uit en ook wat de dichtheid aan monumenten in de binnenstad betreft, kent Deventer zijn gelijke bijna niet. Koopmanshuizen, pakhuizen, verdedigingswerken en stadsmuren, noem maar op, je valt er werkelijk van de ene verbazing in de andere...

Misschien is het ook eens tijd om een verblijf te regelen in een van de hotels in Bruges with parking? Gaan!

1 opmerking:

  1. Leuk om te zien dat er ook nog wat aandacht wordt besteed aan leuke plekken om er even tussenuit te gaan in Nederland. Ik vind het toch wel jammer dat dat niet vaak wordt gedaan. Zelf ben ik in februari naar Landhotel Diever geweest, enorm prachtig daar en intens genoten van het restaurant. Deventer staat ook op het lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen